News

Fillon nga sot/ Ky është vendimi i ri që futet në fuqi në Gjermani

Kancelarja Angela Merkel ditë më parë mbajti një fjalim historik, ku u ndërpre shpesh here nga duartrokitjet e mijëra qytetarëve që po e ndiqnin. Merkel deklaroi se ky ishte vendimi më i vështirë që ka marrë qe kur ka qene kancelare.

Merkel u shpreh se 83 milion banorët e Gjermanisë do të vendosin maska te obligueshme duke filluar nga dita e hene, raporton Reuters.

Gjermania është një vend i decentralizuar, kështu që çdo province ka rregullat e veta. Ka nje shpjegim se kur dhe ku duhet të vini maskat:

Të gjitha provincat kërkojnë që qytetarët të mbulojnë gojën dhe hundët në dyqane dhe transportin publik, ndersa provinca më e madhe e Gjermanisë, North Rhine-Westphalia, kërkon që qytetarët të mbulojnë gojën dhe hundën kur shkojne tek mjku dhe kur marrin punëtorë per punet e shtepise.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:News