News

Zbulimi befasues/ Ja ne cilën temperaturë zhduket Koronavirusi

Disa teste te kryera në universitetin francez “Aix-Marsejë” kane zbuluar vendet e përshtatshmërisë dhe kushtet e mbijeteses se virusit.

Aftësia e virusit te ri për t’u përshtatur me rrethana të ndryshme dhe të ndërlikuara është një nga çelësat e përhapjes së saj të shpejtë, si dhe një nga vecorite kryesore që e bëjnë atë aq të rrezikshëm për njerëzit.

Disaa shkencëtarë nga Universiteti Aix-Marsejë në Francë kanë kryer teste për të kuptuar se si mund të mbijetojë dhe të riprodhojë edhe pas ekspozimit të gjatë në temperaturat e larta.

Studiuesit iu nënshtruan shtameve patogjene në 60 gradë për një orë dhe rezultati ishte që nxehtësia nuk ishte në gjendje t’i eliminonte të gjithë.

Por në sa gradë mbijeton Koronavirusi?

Studiuesit, të udhëhequr nga profesori Remi Charrel, krijuan dy kultura të qelizave të veshkave nga një majmun afrikan.

Njëra me proteina shtazore, pra e kontaminuar, dhe tjetra pa asnjë kusht. Pasi ekspozuan të parën për 60 minuta, disa shtame mbijetuan dhe madje u riprodhuan më vonë, ndërsa në rastin e dytë ata vdiqën plotësisht.

Në të kundërt, në një provë tjetër të kryer në 92 ° për 15 minuta ekspozim, efektiviteti ishte total. Në dritën e këtyre rezultateve, teoria sipas së cilës ardhja e verës do t’i jepte fund pandemisë, është pjesërisht e rrezuar./ Burimi: Corriere

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:News