News

Von der Leyen: “BE i kërkon falje Italisë”

Duke folur në Parlamentin Evropian, Presidenti i Komisionit të BE-së, Ursula von der Leyen, iu drejtua në mënyrë të veçantë Italisë.

“Ishtë e vërtetë që shumë munguan kur Italisë kishin nevojë për ndihmë në fillim të kësaj pandemie – tha ajo – Dhe është e vërtetë, BE tani duhet të kerkoje një falje për Italinë, dhe kjo bën. Por faljet zbatohen vetëm nëse ndryshoni sjelljen tuaj “.

“U desh shumë kohë që të gjithë të kuptojnë se ne duhet të mbrojmë njëri-tjetrin. E vërteta është kjo: tani Bashkimi Evropian është bërë zemra rrahëse e solidaritetit evropian. BE e vërtetë është në këmbët e saj, është e pranishme për të ndihmuar më nevojtarët “. Dhe është Europa “ku mjekët” nga e gjithë BE “shpëtuan jetën e tyre në Itali”, nënvizon von der Leyen.

“Guxoni ta mbroni Bashkimin Evropian. Sepse ky Union i yni do të na marrë” përtej krizës, ai shtoi “Dhe nesër do të jetë i fortë në atë masë sa” ne jemi të përkushtuar për të sot. “Nëse keni nevojë për frymëzim, shikojuni qytetarëve evropianë, të cilët janë së bashku, me empatinë, përulësinë dhe njerëzimin. Unë u bëj haraç të gjithëve”.

Në frontin ekonomik “BE ka bërë më shumë në katër javët e fundit sesa që ka bërë në katër vitet e para të krizës së fundit”. Ai dha një përgjigje kolektive, duke mobilizuar mbi “tre trilionë euro. Por ne e dimë që do të duhet të bëhet shumë më tepër, sepse kjo është një rrugë e gjatë dhe bota e nesërme do të jetë shumë e ndryshme nga ajo e djeshmja”, përfundoi Ursula Vo der Leyen në Parlamentin e BE-së.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:News