News

Vala e dytë e Koronavirusit: Mjeku sapo na shokoi, plas deklaratën e pathënë deri më tani: Ila.çi që përdoret…

Doktor Bilgin Sait, ka deklaruar për emisionin ABC-ja e mëngjesit se numri në rritje i të infekturave me koronavirus në disa vende është vijim i valës së parë dhe nuk eshte vale e dyte

Nuk ka akoma nje fluks të dytë, pasi në fluksin e dytë do të kemi një zgjerim të numrit të pacientëve. Në akoma jemi në vijim te valës së parë, por në kuadër të karantinës ndikimi i virusit është i ndryshëm në vende të ndryshme te botes. Akoma jemi në valën e parë. Hapja duhet të jetë graduale dhe me kujdes kjo është një maratonë dhe do të zgjasë akoma shumë kohe. Maska, distancimi, dhe larja e duarve duhet të vijojnë, por duket se njerëzit tashmë janë lodhur dhe janë bezdisur por duhet durim qe kjo higjene te vazhdoj per shume kohe.

Sait ndër të tjera ka thënë se il açi që është përdor në Kinë për kurimin e Covid 19, në fazën e parë është një il aç i vjetër i përdorur në fillim në Japoni dhe në kinë.

Fav ipiravir është me patentat japoneze prej viteve 80’, nuk është il aç i ri dhe afër 12 shtete në një koalicion me Japoninë dhe Kinën u bënë bashkë siç ishte dhe Turqia e kemi përdorur si ilaç. Ky është një il aç që përdoret në fazën e parë të sëmundjes, pasi ky është një il aç antiviral. Ky është një il aç që po testohet për të parë efektin e tij, por kemi hipoteza që që duket se e zvogëlon ndikimin e virusit, por akoma jemi në pritje, ka thënë ndër të tjera mjeku.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:News