News

Lekundje termeti 3.3 e shkalles Rihter në Shqipëri para pak minutash

Nje lëkundje sizmike krijoi klimë pasigurie para pak mminutash në Shqipëri.

Në orën 22.15 u regjistrua një tërmet, fuqia e të cilit është përcaktuar nga sizmologët e EMSC si 3.1 ballë dhe më pas u rrit në 3.3 ballë.

Ndërsa IGJEUM, Instituti shqiptar i Gjeoshkencave tha se tërmeti ishte 3.4 ballë dhe se epiqendra ishte në Derven, Fushë Krujë.

Tërmeti u ndje shumë pasi kishte dhe shkallën e intensitetit makrosizmik 3 ballë të shkallës Merkali.

Tërmeti ishte i shkurtër. Por ai u ndje në Tiranë dhe rrethe të tjera. Thellësia e tij ishte vetëm 2 kilometra sipas ESMC. Por më pas kjo agjenci Europiane e sizmologjisë e rriti në 8 km thellësinë. Ndërsa IGJEUM tha se thellësia ishte 34 kilometra.

Epiqendra e tërmetit ishte 13 km afër Shijakut dhe 32 km larg Tiranës.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:News