News

Alarmi per koronavirusin nga mjekët në Britani, shohin një sindromë të rrallë te fëmijët

Mjekët e Shërbimit Shëndetësor Kombëtar në Britaninë e Madhe se fundmi kane paralajmëruar se duhet të kujdesemi për fëmijët pasi mund të përjetojnë në gjendje të rëndë të koronavirusit të ri.

Mjekët e kujdesit intensiv në Londër kanë trajtuar fëmijë të sëmurë shumë rëndë me simptoma të pazakonta. Kjo përfshin inflamacion shumë-sistemor me simptoma të ngjashme me gripin.

Disa, por jo të gjitha, testuan pozitive për koronavirusin. Është e paqartë se sa fëmijë e kanë përjetuar një reagim të tillë, megjithëse numrat duket se janë të ulët.
Drejtori i shërbimit mjekësor në Angli, Stephen Powis tha se ata ishin të vetëdijshëm se edhe fëmijët mund të sëmuren shumë rëndë.

“Vetëm ditët e fundit kemi parë këto raporte. Ne kemi kërkuar që ekspertët tanë ta shqyrtojnë këtë si një çështje urgjente,” shprehet ai.

Këta pacientë të vegjël në mosha të ndryshme ishin jashtëzakonisht të sëmurë. Ata kishin karakteristika të ngjashme me sindromën e shokut toksik, i cili mund të përfshijë një temperaturë të lartë, presion të ulët të gjakut, një skuqje të fytit dhe vështirësi në frymëmarrje.

Disa gjithashtu kishin simptoma gastrointestinale si dhimbje barku, të vjella ose diarre dhe inflamacion të zemrës, si dhe rezultate anormale të testit të gjakut. Ekspertët thonë se këto janë shenjat që mund të shihni kur trupi përpiqet të luftojë një infeksion.

Por ekspertët theksojnë se shumë pak fëmijë sëmuren rëndë me koronavirus, provat nga e gjithë bota tregojnë se ata janë popullata më pak e prekur nga sëmundja. Nazima Pathan, një konsulente në kujdesin intensiv pediatrik në Kembrixh, tha se kolegët e saj në Spanjë dhe Itali me të cilët kishte folur kishin raportuar raste të ngjashme si ato në Londër.

“Në përgjithësi, fëmijët duket se janë më elastikë ndaj infeksionit të mushkërive dhe fëmijët që janë pranuar në njësitë e kujdesit intensiv janë relativisht të ulëta,” shprehet ajo.

Kolegji Mbretëror i Pediatrisë dhe Shëndetit të Fëmijëve (RCPCH) tha që prindërit duhet të sigurohen nga për këtë gjë. Nëse fëmijët e tyre kanë ndonjë shqetësim, ata duhet të kërkojnë ndihmë nga një profesionist i shëndetit. /bbc/

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:News