News

Koronairusi ka jetuar me ne që në…, mjeku i njohur bën deklaratën e forte: Mos e mbani maskën kur jeni me…

Mjeku i njohur shqiptar, Edmond Stojku eshte shprehur se ne kushtet kur e gjithe bota eshte nen ndikimin e pandemise, njerëzit duhet të ruhen me shume nga psiko-virusi pra problemet që sjell virusi në shëndetin mendor. Duhet te ruajme qetesine.

Mjeku i njohur shprehet se: Në fillim fare është psiko-virusi, lira që ishte e kufizuar për të gjithë popullatën.

Njëkohësisht një vetë rregullimi i shoqërisë tonë për të paur sa më pak infeksione. Frikë po, kujdes po, por panik jo. kjo beri qe kurba të jetë drejt zeros. E drjeta për të pasur lirinë, për të përjetuar të gjithë jetën, na bëri që të jemi më të shkujdesur dhe të hedhim poshtë rregullat që mbajtëm. Rregullat janë personale, por ndikojnë shumë në komunitet.

Epidemia ka kapur komunitete profesionale, ka kapur policinë, mjekë, grupime që kanë qenë të detyruar për të qenë në marrëdhënie pune. Kontaktet e shpeshta, këtu kemi moszbatimin e rregullave edhe në takimin me popullatën. Unë kam vënë re që në Shqipëri, as grupet e policiëve nuk kanë pasur maskën, njerëzit që kanë qarkulluar këtë periudhë, gjithashtu s’kanë pasur maskë. U bllokua e gjithë Tirana, liria e munguar gjatë kësaj kohe, është natyrale të shohësh shumë njerëz.

Nëse je vetëm me burrin dhe me fëmijët dhe nuk ka komunitet rrotull, nuk është e thënë ta mbash maskën. Në fasoneri distancat janë kollaj të ruhen, është kollaj larja e duarve, është më kollaj se në ambientet spitalore, në fund të fundit ai është në krye të detyrës nuk është çudi që të ndodhi (të infektohet).

Virusi ka ardhur në planet para nesh, ai ka jetuar me ne që në krijimin e njeriut.

Thirrja ime është ne të ruhemi në rrallë të parë nga psiko-virusit, ruani mendjen. Imuniteti nuk është tabu, ndodh për një kohë të caktuar, virusi dobësohet aq sa nuk do të jetë agresiv për pjesën humane, tha mjeku.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:News