News

Konfirmohet shqetesimi i kancelares Merkel, ja fare eshte duke ndodhur në Gjermani

Shkalla e riprodhimit të koronavirusit në Gjermani është rritur në 1, duke u afruar në paralajmërimin e kancelares Angela Merkel se duhet të qëndrojë nën të në mënyrë që vendi të vazhdojë betejën kundër mundësisë së rikthimit të COVID-19, raporton Cnn.

Mesatarisht, një person i infektuar me COVID-19 po infekton një person tjetër, sipas qendrës së vendit për kontrollin dhe parandalimin e sëmundjeve, Instituti Robert Koch. Kjo vjen nga një normë riprodhimi prej 0.9 një javë më parë dhe 0.7 një javë më parë.

Merkel ka paralajmëruar më parë se nëse numri – i njohur edhe si vlera R0 – rritet mbi 1, sistemi shëndetësor i vendit përfundimisht do të mbingarkohej, transmeton lajmi.net.

Ajo gjithashtu ka thënë se Gjermania rrezikon të shkatërrojë sukseset e arritura deri më tani nëse ajo shkel kufizimet fizike të distancimit.

Megjithë rritjen e numrit të riprodhimit, infeksionet e reja mbeten në një nivel relativisht të moderuar.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:News