News

Doktor Pipero jep lajmin e mirë: Koronavirusi dobësohet javën e parë të prillit por..

Mjeku i njohur i QSUT, Pëllumb Pipero është shprehur se situata e krijuar nga koronavirusi në vend është serioze. Pipero tha se deri më tani COVID-19 është ende në fazat e fillimit të ne vendin tonë, dhe se në javën e tretë priten shtim i numrit të personave të prekur nga ky virus.

Por megjithatë, Pipero thotë se javën e parë të muajit prill, koronavirusi do dobësohet. “Mendoj se fundi i Marsit, java e parë e Prillit duhet të jetë thyer edhe tek ne dhe ndoshta do fillojnë të lehtësohen dhe masat, pro askush nuk e thotë dot sa do të vazhdojë”, u shpreh ai.

Mjeku theksoi përsëri që qytetarët të respektojnë masat, ndërsa bëri apel që të kenë më shumë kujdes për të moshuarit.

“Situata është vërtetë shumë serioze. Është serioze në dy aspkete, në radhë të parë është një heshtje që ne mjkëve na tremb, pra është një rritje graduale, por është e qëndrueshme, pavarësisht se ka 5 apo 6 raste. Ne jemi ende në fillim tëkësaj epidemie, shifrat rriten gradualisht, por rriten në mënyrë kokëforte, ndërkohë presim që java e tretë, ose më mirë të themi fundi i javë së tretë është ai kërcimi i madh i epidemis, shifrat rriten në mënyrë dramatike, ne jemi në fillim të javës së dytë, jemi ende larg për të patur numra real. Ndaj themi që kjo është një heshtje që ne mjekëve na shqetëson, qytetarët i qetëson, është e gabuar.

Qytetarët duhet të jenë bashkëpunues. Aty qyetarëve të moshës së tretë do u thoja nëse i doni nipër e mbesa mos dilni nga shtëpia se po erdhët në spital mundësia për ti ndihmuar është shumë e vogël se pse janë me rrisk shumë të madh ky virus vret në mënyrë selektive do të thoja moshat e mëdhaja. Ekpserianca e Italisë na tregon që ky virus nuk ka kursyer as të rinjtë. Ndaj këtij virusi çdo qytetarë i botës nuk është i përjashtuar. Por, dëmin më të madh e bën tek të sëmurët kronik dhe moshat e mdhaja“, tha mjeku.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:News