News

Rikthimi i infeksioneve. Virologët italian: vera e qetë, kujdes ne vjeshtë. Problemi qendron tek..

Tani për tani faza e rihapjes po mban. Izolimi është mbyllur prej dy javësh tashme, të dhënat për përhapjen e Coronavirus vazhdojnë të zbresin. Kthimi i frikshëm nuk ndodhi.

Por, sa do të zgjasë kjo gjendje e qetësisë së dukshme? Sipas teknikëve të Institutit të Lartë të Shëndetit, një rikthim i mundshem në qershor duhet të merret në konsideratë. Por prova e vërtetë – thonë shumica e shkencëtarëve – do të jetë në vjeshtë, me ftohjet e para dhe rihapjen e shkollave.

“Në momentin kur fillojmë të qarkullojmë përsëri – thotë Susanna Esposito, presidente e Shoqatës Botërore të Sëmundjeve Infektive (Waidid) dhe profesor në Universitetin e Parma -, indeksi R me zero është në mënyrë të pashmangshme e destinuar të shënojë një rritje të infeksioneve “. Deri më tani popullsia ka qenë e mbyllur, por me cilën verë do përballemi?

Alessandro Miani, president i Shoqatës Italiane të Mjekësisë së Mjedisit, pret një rishfaqje të lehtë të shpërthimeve në dy muajt e ardhshëm. “Rastet e reja të regjistruara në Kinë – shpjegon mjeku – janë për shkak të infeksioneve që vijnë nga jashtë. Pra, është rihapja e fluturimeve që mund ta kthejnë shpejt sëmundjen në qarkullim”.

Në këtë kohë Massimo Galli, drejtor i departamentit të sëmundjeve infektive të Spitalit Sacco në Milano, thote se rihapja duhet të adresohet me ndjenjën e përgjegjësisë në sjellje: “Rreziku i një valë të dytë të epidemisë është një hipotezë që frikëson OBSH – thotë Galli – edhe nëse në vendet ku kjo ka ndodhur tashmë nuk ka çuar në situata dramatike”. Pse? Askush nuk guxon të përgjigjet. Edhe pse vetë Galli pranon: “Duket se disa nga pozitivet kanë një forcë ngjitëse më të ulët. Eshtë një hipotezë që më jep optimizëm”.

Optimizëm i kujdesshëm edhe nga presidenti i pediatërve italianë. Paolo Biasci (Fimp) është i bindur që ne do të mund t’i bëjmë ballë përplasjes midis qershorit dhe gushtit: “Ata janë muaj të jetës në natyrë, shkollat ​​janë të mbyllura. Ne duhet të mendojmë më tepër për rihapjen e shtatorit. Nëse një fëmijë do të sëmuret, ne do të duhet të dimë se çfarë lloji të infeksionit ka pasur, si dhe kur ta ripranojmë atë në klasë. Pas kaq spitali, institucionet duhet të rishikojnë rolin qendror të kujdesit parësor, dhe të territorit “.

“Vështirë të bësh parashikime tani – komente Dora Buonfrate, koordinatore e studimit më të madh italian për profilaksinë me antimalarale midis punonjësve shëndetësorë të ekspozuar ndaj rrezikut Covid – mendoj se problemi do të transferohet në vjeshtë”.

A tregohen valët e dyta të regjistruara në Kinë dhe Singapor? “Por ato aziatike janë të ndryshme nga tonat – shton Buonfrate – ajo që ka rëndësi është që ne të arrijmë të përgatitur për çdo eventualitet, me një strategji që synon të identifikojë shpërthimet e reja herët, një detyrë që në thelb përfshin higjienë publike. rëndësinë e eksperimentimit tonë në efikasitetin e klorokinës në uljen e rrezikut të infeksioneve. Sidomos pasi që rezultatet mund të arrinin brenda vitit, kur me të gjitha gjasat nuk do të kemi akoma vaksinën kundër Sars-CoV-2 “.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:News