News

Rama njofton fundin e masave shtrenguese: Nga kjo datë nuk ka më zona me ngjyra, hapet transporti në të gjithë vendin

Kreu i qeverise Edi Rama tregoi ne nje komunikim online se kjo është java e fundit e kufizimit të lëvizjes për shkak të koronavirusit. Që prej javës së ardhshme nuk do të ketë më ndarje me zona sipas rrezikshmërisë.

Kryeministri tha se të vetmet aktivitete që do të qëndrojnë të mbyllura edhe për pak kohë janë transporti publik, sportet, dasmat. Ndërsa u shpre se më shumë detaje do të jepen ditën e premte kur të publikohet edhe urdhri.

Rama e mbylli komunikimin me një këshillë për shqiptarët: “Mos harroni, lani sa më shpesh duart, sepse ai nuk ka ikur”.

“Kjo është java e fundit e masave kufizuese të lëvizjes. Më 1 qershor hapen kopshte, kufijtë, qarkullimin e makinave në të gjithë vendin, plazhet do jenë të hapura. Por nuk do lejmë asnjë subjekt privat përveç hoteleve që të vendosin çadra në rërë, pa autorizimin e përkatës.

Kjo do të jetë java e fundit e zonave me ngjyra. Detajet të premten kur të dalë urdhri. Ju falenderoj edhe njëherë për gjithçka dhatë nga vetja. Shumë shpejt do t’ju prezantojmë planin e përgjithshëm të rimëkëmbjes ekonomike, për të dalë më të fortë.

Do të investohemi me të gjithë energjitë tona dhe do ta shikoni që ashtu si prej fillimit të qershorit, do të hapen njëri pas tjetrit kantieret e ndërtimit për shtëpitë e prekura nga tërmeti. Do të injektojmë edhe një plan të ri investimesh që do të krijojë mundësi të reja punësimi,” tha Rama.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:News