News

Po afrohet, do godasë shumë shtete! Ekspertët: Mund të jete më shumë i rrezi.kshem se koronavirusi

Koronavirusi ka paprekur tashme te gjithe boten, por ndikimi i saj do të jetë më i ashpër në vendet që tashmë vuanin.

Kreu i Programit Botëror të Ushqimit paralajmëron se brenda disa muajsh do jemi në prag të një pandemie urie që do prek dhjetëra vende. Familjet që tashmë po përpiqen të mbijetojnë kanë humbur punën me të cilën ata ushqehen. Dërgesat e parave nga anëtarët e familjes që kanë jashtë vendit parashikohet të bien për shkak të Covid-19. Turizmi është zhdukur. Fëmijëve u mungojnë bazat ushqimore. Rregulloret e karantinës dhe problemet e transportit po prishin zinxhirët e furnizimit me ushqim.

Covid-19 është një goditje më shkatërruese, që ndërlikon dhe thellon problemet e vendeve që tashmë po luftonin me ngrohjen globale, krizat e tjera shëndetësore dhe kërcënimet specifike siç janë infeksionet e karkalecave që pllakosin Afrikën Lindore. Koronavirusi mund të dyfishojë numrin e atyre që përballen me urinë akute, duke i shtyrë 130 milion njerëz në prag të urisë deri në fund të vitit.

Megjithatë kriza e ushqimit është aktualisht problem i shpërndarjes dhe përballueshmërisë.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:News