News

Kryeministri italian merr vendimin: Ja kur rihapen shkollat

Edhe pse masat do te lehtesohen shume në Itali prej kësaj të hëne, shkollat dhe kopshtet as që bëhet fjalë të rinisin para muajit shtator.

Kryeministri italian Giuseppe Conte tregoi se është duke u punuar për një kthim gradual në normalitet, por me shumë kujdes, në mënyrë që të shmanget një vale e re koronavirusi.

Conte tregoi se javën e ardhshme do të paraqesë edhe planin e rihapjes graduale, ndërsa theksoi se shkollat do të rihapen në muajin shtator.

Në një intervistë për gazeten “La Repubblica”, kryeministri italian u shpreh se shëndeti i fëmijëve është primar, ndërsa thekson se një tjetër problem mjaft i rëndësishëm është edhe mosha mesatare e larte e mesuesve, i cili është ndër më të lartët në Evropë.

Conte tha se mësimi në distancë po funksionon mesatarisht.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:News