News

Kjo eshte shenja se femija juaj eshte i infektuar me koronavirus

Sipas te dhenavestatistikore, 90 perqind e femijeve e kane kaluar virusin ne kembe, pra pa asnje problem apo si nje virus stinor pra per fat te mire femijet sheron shpejt.

Shumë raste janë gjetur deri më tani, jo vetëm nga Italia por edhe nga vendet e tjera si Spanja dhe Franca.

Me reagime që vijnë edhe nga Kina. Në praktikë, këto janë shenja të vogla në gishtërinjtë që më pas zhduken brenda dy javësh.

Kane njolla të kuqe-rremta, ne këmbët e fëmijëve në moshën pediatrike që alarmojnë. Në të vërtetë, madje edhe për fëmijët më të rritur, deri në 5-6 vjec.

Alarmi është dhënë nga pediatër italianë, të cilët i kërkojnë Institutit te Larte te Shendetit të ndërhyjë për të sqaruar këtë aspekt. Me hetime të thelluara për të parë nese në të vërtetë jane simptoma te koronavirusit.

Fëmijët jane ata të cilët fatmirësisht nuk preken nga sëmundja në përqindje të larte. Tani, megjithatë, ekziston një analizë e këtyre simptomave të çuditshme që shfaqen në gishtat e këmbëve të femijeve dhe më pas zhduken në dy javë.

Eshte cudi për këtë kohë të vitit. Pediatret dhe specialistë kërkojnë hetim të menjëhershëm per keto simptoma.

Eshtë e paqartë nëse këto janë shenja tek fëmijët asimptomatikë. Sidoqoftë, ata mund të infektojnë njerëz të tjerë edhe me një ngarkesë virale shumë të fortë. Të analizohet sa më shpejt të jetë e mundur kjo dukuri e cila, siç u përmend, konfirmohet në Kinë.

Por edhe nga studiues francezë që raportojnë të njëjtën fenomen tek fëmijët. Nga njëra anë, ky fenomen nuk shqetëson pasi eshte një formë e butë ose asimptomatike e sëmundjes.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:News