News

“Ja çfarë do të përfitojë Shqiperia nga BE” Presidentja e KE: Populli shqiptar e meriton, do të fillojmë shume shpejt te ..

“Qeveria dhe populli juaj keni punuar kaq shumë për të arritur këtu, keni treguar përkushtim e këmbëngulje për të arritur këtu, keni zbatuar shtetin ligjor, keni median e lirë, keni shoqëri civile të gjallë, keni bërë shumë reforma dhe keni modernizuar ekonominë tuja.

Ju i keni bërë këto se janë të mira për vendin tuaj dhe po i japin vendit tuaj një mundësi më të miri jetese”. Kështu e nisi fjalën e saj presidentja e Komisionit Europian Ursula Von Der leyen në konferencën e përbashkët për shtyp me kryeministrin shqiptar Edi Rama dhe atë maqedonas Dimitar Kovaçevski, në prag të tryezës ndërqeveritare.

Presidentja e KE theksoi edhe tre temat kryesore që do të trajtohen pas kësaj konference teksa shprehu mbështetjen ndaj dy vendeve në këtë proces.

“Negociatat: Pas konferencës ndërqeveritare sot komisioni dhe ekipet negociuese do të fillojnë punën sot dhe shqyrtimi do të bëjë të mundur që Shqipëria e RMV të dinë gjithçka mbi trajtat dhe marrëveshjet dhe ne do fillojmë shumë shpejt.

Pika e dytë është që ne do të jemi afër në procese kyçe Shqipëria do të bashkohet me mbrojtjen civile europiane dhe kjo do rrisë përballjen mbi emergjencat civile, tërmetet dhe aspekte të tjera të ndryshme në mënyrë që BE do të jetë aty dhe do mbështesë shkaqe të tilla.

Maqedonia do të shqyrtojë shumë shpejt marrëveshjen Frontex dhe Dimitar ti mund të mbështetsh te mbështetja ime që të gjitha ligjet do të përkthehen në gjuhën maqedonase pa fusnote.

Pika e tretë është që përfitimet do të vijojnë teksa ju do të keni rrugën drejt Be, do ketë rritje të investime në fusha kyçe, energji e transport do maksimizoni impaktin e fondet e BE që do thotë punësime të reja e mundësi të reja dhe për këtë kanë pritur kaq gjatë qytetarët tuaj dhe e meritojnë”.

Ajo vlerësoi punën e qeverive të dy vendeve, ndërsa rrugëtimin e këtij procesi e quajti sukses të presidencës çeke.

“Në fund kryeministri Rama dhe Kovaçeski do t’ju drejtohem personalisht, ju keni treguar lidership e vizion, durim strategjik me sasi të mëdha, por në këto kohë me sfida të mëdha të sulmit brutal rus ju keni treguar bashkimin tuaj me vlerat europiane si partnerë të vërtetë. Urime se fillimi i negociatave është një sukses i presidencës çeke dhe e ngritur nga puna e presidencave të mëparshme.

“Populli shqiptar dhe i Maqedonisë së Veriut e meriton dhe në të gjithë do të jemi bashkë ku ne një ditë do të presim Shqipërinë dhe Maqedoninë si të barabartë”, e mbylli fjalën e saj Von Der Leyen.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:News