News

Insituti Einaudi ne Rome mbush me fryme italianet: Ne 6 prill do te kemi zonen me “zero te prekur”. Italia pastrohet e gjitha ne……

Ne shtetin Italian , situata e krijuar do te vije gradualisht duke u permiresuar derisa te zhduket fare. Kjo eshte ajo qe u tregua nga nje hulumtim i Institutit Einaudi per Ekonomi dhe Financa.

Ky studim tregon tre datat ne te cilat objektivi themelor “infeksion zero” mund te arrihet ne vendin tone, bazuar ne te dhenat nga Mbrojtja Civile.

Epidemia do te arrije kulmin ne fillim te prillit , por mund te perfundoje midis 5 dhe 16 maj.Sipas Eief, rajonet e para qe do te dalin nga tuneli i epidemise do te jene Trentino Alto Adige (6 prill),i ndjekur nga Basilicata, Umbria dhe Liguria (7 prill).Menjehere pas kesaj Valle D”Aosta (8 prill) , puglia(9 prill) , Friuli Venezia Giulia (10 prill) dhe Abruzzo (11 prill).
Sicilia dhe Veneto (14 prill) , Piemonte (15 prill) , Lazio (16 prill) dhe Kalabria (17 prill).Rajonet e fundit ku kthesat do te jene zero jane Lombardia (22 prill) , Emilia Romagna (28 PRILL)dhe Toscana ( 5 maj).

Deklaratat e Franco Pedrachi autorit te hulumtimit:

Sipas Franco Pedragchi duhet te konsiderohet se numri i rasteve nuk eshte i njejte me numrin e italianeve te infektuar aktualisht , por vetem per ata qe u testuan pozitivisht per koronavirus.Prandaj sasia e njerezve te infektuar eshte me siguri ne e nmadhe se rendi i madhesise.
Per me teper , proporcioni midis rasteve pozitive dhe sasise se personave te infektuar nuk duhet te konsiderohet konstante ne cdo moment pasi metodat dhe efektiviteti i testeve ndryshojne me kalimin e kohes dhe midis rajoneve. Sidoqofte , te dhenat e siguruara nga Mbrojtja Civile jane qellimi me i mire qe egziston per te matur gjeresisht progresin e epidemise.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:News