News

Hapje e kufijve me BE/ Perditesohet lista e vendeve, çfarë u vendos për Shqipërinë

Këshilli Europian ka përditësuar listën rekomanduese të shteteve të cilëve mund t’iu lejohet hyrja në BE në bazë të kritereve dhe kushteve të parashtruara tek rekomandimet,

por për Shqipërinë KE ka vendosur sërish që të mos e përfshijë në vendet që lejohen të lëvizin në zonën Shengen.

Duke filluar nga 8 gushti, vendet anëtare do të heqin gradualisht kufizimet për banorët e këtyre shteteve:

  • Australi
  • Kanada
  • Gjeorgji
  • Japoni
  • Zelandë e Re
  • Ruanda
  • Koreja e Jugut
  • Tajlanda
  • Tunizi
  • Uruguai

Kina, pritet konfirmimi në bazë të parimit të reciprocitetit.

Ndër kriteret që vendosin nëse duhet të hiqen kufizimet për vendet jashtë unionit janë: situata epidemiologjike, masat kufizuese duke përfshirë distancimin fizik si dhe konsiderata të tjera sociale dhe ekonomike.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:News