News

5 gabimet e rrèzikshme që bëjme me mbajtjen e maskës, eshte më mirë mos ta mbani fare nëse nuk i dini

Maskat tashme jane bere nje aksesor i rendesishem në jetës tone. Madje duhet të mësohemi se do “jetojmë” gjatë me to të paktën derisa të gjendet një vaksinë për virusin.

Është shumë e rëndësishme që maska të vendoset në mënyrën e duhur. Në këtë mënyrë edhe shmangim përhapjen e pandemisë. Disa eksperte tregojne se mbajtja e maskave nuk eshte e keshilluar pasi shoqeria duhet trajnuar me pare.

Këto janë gabimet që nuk duhenbere kur vendosni maskën:

Gabimi 1. Maska ju mbulon vetëm gojën.

Nëse e keni vendosur kështu gjatë kësaj kohe, keni bërë gabim. Maska duhet të mbulojë dhe pjesën e hundës, pasi në të kundërt gjasat që të infektoheni nga vetë maska juaj përmes hundës janë të mëdha.

Gabimi 2. Maska juaj është në kontakt me pjesë të tjera të trupit apo gjëra tuaja personale

Maska s’duhet të jetë në kontakt me rrobat tuaja, pjesë të tjera të fytyrës apo të trupit. Nëse veproni kështu, funksioni i saj nuk po kryhet siç duhet. Një tjetër gabim i madh është vendosja rreth zonës së qafës kur nuk e keni në fytyrë.

Gabimi 3. Maska nuk qëndron mirë në fytyrën tuaj.

Ideja e maskës është të krijojë një barrierë që nuk lejon ajrin të futet brenda. Në të njëjtën kohë duhet të jetë e rehatshme dhe të mos ju besdisë gjatë kohës që e keni vendosur. Nuk ka rëndësi nëse e blini apo e bëni vetë, thjesht duhet të përputhet me fytyrën tuaj në mënyë që të mos jetë më e madhe seç duhet.

Gabimi 4. Maska mbulon vetëm majën e hundës tuaj.

Maska duhet të përfundojë në kurrizin e hundës suaj, as në fund dhe as tek maja e saj. Nëse mbuloni vetëm majën e hundës, po lejoni që ajri jashtë të futet në gojën tuaj, shkruan anabel.

Gabimi 5. Nuk e lani siç duhet pasi e hiqni.

Nëse do ta përdorni disa herë, sigurohuni që ajo të mos bëhet burim infektimi. Kur ta hiqni lëreni të ziejë për 10 minuta para se ta përdorni për herën e dytë.

Nëse e shihni që maska është dëmtuar pas disa larjesh, është koha ta zëvendësoni.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:News